2016. júl 27.

Nyári várakozás

írta: Jadiska
Nyári várakozás

Welcome to the jungle we got fun 'n' games

Legjobb tudomásom szerint a világ első állatkertje Hierakonpolisban épült időszámításunk előtt 3500 körül. Mi 5517 évvel később tervezzük nyitásunkat, de remélem az érdeklődés nem fog elmaradni :-) Mostanában úgy tünhet nem igazán van mit írnom, de ez nem igaz, folyamatosan munkában vagyunk, és várunk a különféle engedélyekre épp úgy mint tervezgetjük a leendő állatbemutatókat. Szóval lényegében azt kell érteni, hogy Szentendre területrendezése folyamatosan zajlik. A szakemberek átvizsgálják Szentendre minden részét, és mint a Sim-city 2000-ben kitalálják mi hogyan legyen az elkövetkezendő években. A legvégén pedig az egészet a testület elé viszik, akik vélhetőleg egyet értenek a tervekkel és megszavazzák azt. Most ott tartunk, hogy a mi részünket, már átvizsgálták, a terveket elkészítették ( a terveket a testület leokézta) és most majd decemberben lesz a végleges szavazás, ahol mindent (így a mi területünket is) véglegesen jóváhagyják. Szóval erre várunk. Addig érdemben nem építhetünk semmit, és engedélyeket sem kérhetünk. Amit még is építhetünk, az a telekre vezető áteresz, és a telek bozótos részét is kitisztíthatjuk. Valamint a víz- villany-csatorna bevezetéseket is intézhetjük.. ami nem kis meló. Szóval ezekkel megy el az idő mostanában, no meg az állatokkal.

Idén egész sok róka gyereken segítettünk közösen (Réka, Alexandra, Edina és Soma Joci és én, nomeg Anyu aki ízletes farháttal csábítgatta a Blue nevű róka gyereket). Sajnos nem sikerült mindenkin segíteni, néha az eutanázia volt a legtöbb amit megtehettünk. A Blue nevű róka pedig 3 lábbal sosem lesz szabad, de Ausztriában egy szép helyen élheti le immáron nyugodlamasan az életét (Köszi Péter!).

De itt van egy kép három gyerekről, akik idén szabadultak, Poppy még várat magára :-) de lassan ő is szabadul...

page_1.jpg

A sünik dömpingje van idén nyáron, és ez egész nyáron így lesz szerintem. Telis teli vannak szegény Sünbarátok a sünikkel. Tegnapi nap volt az egyik legbrutálisabb esetünk, amelyben egy süni nem autó baleset vagy kutyatámadás áldozata lett, hanem valaki úgy érezte jó poén lenne felgyújtani. Ezt nem is igazán értem =( Szegény sünit nem tudtuk megmenteni, és a rendelőben elpusztult ...

Néha szomorú ezeket megélni, de a mérleg nyelve valahogyan mindíg a sikeres történetek felé billen, így aztán az alagút végén mindíg pislákol némi fény.

 

 

 

 

Szólj hozzá

állatkert várakozás rókamentés sünbarátok égett sün