2015. júl 29.

2015. Szeptember 10.

írta: Jadiska
2015. Szeptember 10.

minden átalakult és megváltozott

Június volt a mi hónapunk. Rátaláltunk egy jó útra. Röviden és velősen a lényeg: kiderült, hogy csak akkor lehet igazi állatkertünk, ha kijelöl nekünk az önkormányzat egy "különleges övezetet" . A különleges övezet lényege, hogy AMIRE kijelölik, csak AZ lehet ott... Szóval ha Szentendre egy apró szeletét kijelölik állatkert létesítésére alkalmas különleges övezetté, akkor az ott lévő telkeket felvásárolhatjuk....(már ha van rá pénzünk) és csinálhatunk rajta állatkertet. Egyébként nem lehet állatkertünk...

Na felmerül a kérdés ki jelöli ki? A területrendező. Itt jön képbe Ildikó! Aki olyan kedves, olyan megértő és olyan türelemmel fordult hozzánk (nem utolsó sorban VÉGRE valaki komolyan vett) hogy eldobtam az agyamat is... Nem hittem hogy ilyen lesz. Még június végén azt is elintézte nekünk, hogy a polgármesterrel közösen találkozzunk és felvázolhassuk a terünket... (Ezzel kapcsolatban ezernyi aggodalom van bennem, hiszen nem tudtuk meg jól sikerült-e vagy sem az a találkozó...)

Na a lényeg, hogy kiderült, hogy van egy rész Szentendrén amit Ildikó az éppen aktuális területrendezés során semmiképpen nem szeretne lakható övezetté nyilvánítani. Ez mindenképpen maradna zöld terület, csak az a kérdés, hogy milyen övezeti besorolást kap a jelenleg nem szabályozott rész. Ildikó az oldalunkra állt és támogat bennünket. És most segít elérni az önkormányzatnál, hogy kijelöljék a különleges övezetet számunkra. (ha ez nem történik meg, valószínűleg az illeszkedés elvét követve mezőgazdasági övezet lesz)

Így akkor ezen belül vásárolhatnánk meg egy (majd több) telket... amin első körben pár kifutót és egy mobilház elhelyezését tervezzük...

Elképesztően erőszakos és türelmetlen vagyok, bele akarok dögleni, hogy ilyen sokat kell várni. Közben látszólag hidegvérrel várakozok, és nyomozom a lehetőségeinket... hogyha pozitív lesz a döntés, akkor már kész ötleteim legyenek. Sokat bújom más állatkertek oldalait és pár olyan állat tartástechnológiáját is amikről egyébként fogalmam nincs... próbálom csiszolni magamat.... közben izgulok, hogy a sok ötletemet ne kelljen kidobnom a szemétbe, az esetleges sikertelenség miatt.

Közben ezer meg ezer kérdés merül fel... nagyon sok nehézség vár ránk, de örömmel állok elébe... Jocival az oldalamon minden jó lehet csak, nagyon bizakodó vagyok... :-) 

Szólj hozzá

állatkert Szentendre Önkormányzat Szavazás különleges övezet terület rendezés